Büyükelçi Ossowski’nden İmamoğlu açıklaması: Tutuklanması diyaloğu zayıflattı, sosyal medya engeli olumsuz bir gelişme

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Ossowski’den İmamoğlu Eleştirisi

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Thomas Ossowski, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun sosyal medya erişiminin engellenmesini eleştirdi. Bu durumu “olumsuz bir gelişme” olarak nitelendiren Ossowski, ifade özgürlüğü ve demokratik rekabetin önemine dikkat çekti.

Ossowski, Avrupa Günü kapsamında Ankara’da düzenlenen bir basın toplantısında Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin yeniden canlandırılmaya çalışıldığını ancak İmamoğlu’nun tutuklanmasının olumsuz etkilediğini belirtti. AB-Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesi için iç reformlarda ilerleme ve demokratik hakların korunmasının şart olduğunu vurgulayan Ossowski, Türkiye’nin AB üyeliği için gereken Kopenhag kriterlerine uyumun önemini vurguladı.

Vize serbestisi konusuna da değinen Ossowski, Türkiye’nin Schengen vizesi alan en büyük ikinci ülke olduğunu ve vize reddedilme iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Ayrıca konsoloslukların yoğun başvurularla karşı karşıya olduğunu ve vize süreçlerini hızlandırmak için çaba harcandığını ifade etti.

“Kosova bile kriterleri yerine getirdi, serbest dolaşım hakkına sahip”

Ossowski, Türkiye’nin vizesiz seyahat hakkı elde etmesinin önündeki tek engelin, gereken kriterlerin tamamlanmamış olması olduğunu belirtirken, Kosova’nın kriterleri karşılayarak bu hakkı kazandığını örnek gösterdi. Aracı kurum istismarlarına karşı Türk makamlarıyla iş birliği içinde olduklarını da belirtti.

“İfade özgürlüğü olmazsa demokrasi eksik kalır”

Ossowski, CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya erişim engeliyle ilgili soruları yanıtlarken, muhalefetin özgürce görüşlerini ifade etmesinin demokrasinin temel şartı olduğunu vurguladı. Ayrıca, demokratik rekabetin olmamasının sağlıklı bir siyasi ortamı engellediğine dikkat çekti.

“İmamoğlu’nun tutuklanması diyaloğu zayıflattı”

AB ile Türkiye arasında ekonomik ve ticari alanlardaki diyalogları vurgulayan Ossowski, göç ve güvenlik başta olmak üzere yeni iş birliği alanlarının ele alındığını belirtti. Ancak İmamoğlu’nun yargı süreci ve sosyal medya erişiminin engellenmesinin endişe yarattığını ifade etti. Ossowski, demokratik reformların ilerletilmesi ve temel hakların korunmasının ilişkilerin derinleşmesi için temel şart olduğunu vurguladı.

Related Posts

21 yaşından küçükler McDonald’s şubesine giremeyecek

ABD’nin Virginia eyaletindeki bir McDonald’s şubesi, 21 yaş altı müşterilerin restorana girişini yasakladı.

Diyarbakır’da kan donduran iddia: Eşi ve yakınları tarafından dövülerek öldürüldü

Diyarbakır’da eşi ve yakınları tarafından darbedildiği öne sürülen kişi yaşamını yitirdi.

Arnavutluk’ta seçim sona erdi: Sosyalist Partinin kazanması bekleniyor

Arnavutluk’ta sabah 07.00’de başlayan ve kayıtlı 3 milyon 713 bin 761 seçmenin bulunduğu seçimlerde sandıklar yerel saatle 19.00’da kapandı. Arnavutluk Merkez Seçim Komisyonun verilerine göre, saat 18.00’a kadar seçmenlerin yüzde 41,37’si oy kullandı …

Sri Lanka’da otobüs uçuruma yuvarlandı: 21 ölü

Sri Lanka polisinin açıkladığına göre 75 Budist yolcuyu dini ibadetlerine gitmek üzere taşıyan devlete ait bir taşıma firmasının otobüsü uçurum kenarında sola dönmek isterken aşağı yuvarlandı. Kazada 21 kişi öldü, 30’dan fazla kişi yaralandı. Olay …

Putin Moskova’da Mahmud Abbas’ı konuk etti: İsrail ateşkesi sabote etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı Moskova’da konuk etti. “Bölgede kalıcı barışın, ancak iki halk için iki devlet öngören ve evrensel olarak tanınan uluslararası hukuk temelinde sağlanabileceğine her zaman inandık” diyen Putin, İsrail ve ABD’yi işaret edip, “Gazze Şeridi için varılan ateşkes anlaşması da sabote edildi” diye konuştu. Gazze’de bir ABD yönetimi kurulması fikrini de duyduklarını belirten Abbas ise “Bu fikre de kesinlikle karşıyız ve bunu ABD’lilere de ilettik.” ifadelerini kullandı.

Kim Jong Un savaşı anlattı: ‘Ukraynalıları yok etme talimatı verdim’

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Ukrayna’ya karşı savaşa asker göndermesinin meşru olduğunu savundu. Kim, Rusya’ya destek için ordusunu tekrar seferber etmekten çekinmeyeceğini söyledi.