Makarnayı doğru haşlama sırrı ortaya çıktı: Daha az karbonhidrat alacaksınız

Uzmanlar, makarnanın doğru pişirme yönteminin vücudun aldığı karbonhidrat miktarını doğrudan etkileyebileceğini belirtiyor. Beslenme uzmanı Julia Farre, makarnayı “al dente” yani tam kıvamında pişirmenin önemine vurgu yapıyor.

Al dente pişirilen makarnanın, karbonhidratların vücut tarafından daha yavaş ve az emilmesini sağladığı ifade ediliyor. Böylece kan şekerinin daha dengeli yükselmesi ve uzun süre tokluk hissi vermesi sağlanıyor.

İtalya’nın yüksek makarna tüketimine rağmen düşük obezite oranına sahip olmasının sırrının sadece pişirme tekniği değil, aynı zamanda porsiyon kontrolü ve sos tercihi gibi alışkanlıklarda olduğu belirtiliyor.

Julia Farre, mükemmel bir makarna için pişirme önerilerini şu şekilde sıralıyor:

  • Bol tuzlu su kullanmak
  • Paket üzerindeki süreyi 1-2 dakika azaltarak pişirmek
  • Makarnayı soğuk suyla durulamamak
  • Süzdükten sonra sosla hemen buluşturmak

Uzmanlar, makarnanın yanı sıra eşlik eden malzemelere de dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor. Kızarmış domatesli, krema bazlı soslar ve aşırı peynir tüketiminin makarnanın sağlıklı özelliklerini gölgeleyebileceği belirtiliyor.

İdeal makarna tabaklarında, sebzelerle zenginleştirilmiş, az yağlı protein kaynakları içeren ve ölçülü porsiyonlarla sunulan tabakların olması gerektiği ifade ediliyor. Ayrıca, makarnayla birlikte ekmek tüketilmemesi gerektiği çünkü farklı karbonhidrat kaynaklarının bir araya gelmesi kan şekerinde ani yükselmelere yol açabiliyor.

Related Posts

Dişlerinizi fırçalarken gördüğünüz kırmızılık, haftalarınızı mahvedebilir

Dişlerinizi fırçalarken fırça kıllarında ya da lavaboda beliren hafif bir kırmızılık, çoğu zaman önemsenmeden geçiliyor. Ancak uzmanlar, bu küçük belirtinin ağız sağlığı açısından ciddi bir tehlikenin habercisi olabileceği konusunda uyarıyor.

Sosyal medya bizi hipnotize ediyor

Sosyal medyanın genç yaşlı demeden hemen herkesi saatlerce esir aldığına dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz ’’Alışkanlık ötesi bir durum yaşıyoruz. Bu yeni çağın dijital hipnozu’’ diyor.

Sigara Dumanı DNA’mıza Zarar Veriyor

Sigara dumanı ve kirli hava sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Uzmanlar, sigara dumanı ve kirli havadan nasıl korunacağımız hakkında bilgi verdi.

Kefir, keten tohumu, ananas ölçülü tüketilmeli! ‘Fazlası zarar verebiliyor’

Kilo vermek isteyenlerin en sık yaptığı hatanın yalnızca tartıdaki rakama odaklanmak olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, yaza fit ama sağlıklı girmek isteyenler için beslenme önerilerinde bulundu.

Roche, ABD’de 50 Milyar Dolar Yatırım Yapacak

NEW İsviçre merkezli ilaç şirketi Roche, gelecek 5 yıl içinde ABD’de ilaç ve tanı alanında 50 milyar dolar yatırım yapacağını bildirdi. Roche’dan gelecek 5 yılda ABD’ye yapılacak 50 milyar dolarlık yatırıma dair açıklama yapıldı. Açıklamada, söz …

Avcılar’da Yaya Kazası: Bir Kişi Ağır Yaralandı

Avcılar’da yolun karşısına geçmeye çalışan yayaya otomobil böyle çarptı İSTANBUL – İstanbul Avcılar’da yolun karşısına geçmeye çalışan yayaya otomobil çarptı. Adam ağır yaralanırken, çarpma anı güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, önceki gün Avcılar …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir