Vakıf Üniversitesi Ücret Zamları İçin Emsal Karar

Vakıf Üniversitelerinden Öğrencilere Müjde

Vakıf üniversitelerinin kayıt yenileme ücretlerinde uyguladığı yüksek zamlara karşı açılan davalardan birinde, önemli bir emsal karar alındı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 18’inci Hukuk Dairesi, enflasyon oranının üzerinde yapılan zamlara karşı öğrencilerin lehine karar verdi.

İstanbul’da bir öğrencinin, vakıf üniversitesinin yüksek zamlı kayıt yenileme ücretine karşı açtığı dava sonucunda üniversite haksız bulundu. Mahkeme, enflasyon oranı olan yüzde 67,20 zam yapılmasına karar verdi. Buna karşı üniversitenin istinaf başvurusu reddedildi.

Son Kararı Yargıtay Verecek

Antalya Barosu’ndan avukat Murat Bostan, vakıf üniversitelerinin yüksek kayıt yenileme ücretlerine karşı sürdürdükleri hukuki mücadele hakkında bilgi verdi. Yargıtay’ın vereceği kararın önemine dikkat çeken Bostan, mahkemenin öğrenci lehine karar alarak, vakıf üniversitelerinin zam politikalarına sınırlar getirdiğini belirtti.

Avukat Bostan ayrıca, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 5. maddesi gereğince, vakıf üniversitelerinin öğrencilere karşı uyguladığı yüksek zamların haksız olduğu vurgulandı. Enflasyon oranının aşılmaması gerektiği ve öğrencilerin anayasal haklarının korunması gerektiği belirtildi.

İhtiyati Tedbir Kararı Önemli

Bostan, öğrencilere önemli bir öneride bulunarak, kayıt yenileme döneminde yaşanan zamlara karşı harekete geçmeleri gerektiğini söyledi. Öğrencilerin ödemeden önce tüketici mahkemelerinden ihtiyati tedbir kararı talep ederek, daha fazla zarar görmemelerini sağlayabileceklerini belirtti.

Related Posts

“Örme veya kroşe eşya” ithalatına ilişkin soruşturma önlemsiz kapatıldı

“Örme veya kroşe eşya” ithalatına yönelik yürütülen korunma önlemi soruşturmasının önlemsiz kapatılması kararlaştırıldı.

Fethi Gürer: ‘Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması. Çiftçilerin üretim tercihlerine baktığımızda, yüzde 74’ü alıştığı ürünü, yüzde 30’u ise satışı hızlı olan ürünü ekiyor. Yüzde 30’u da daha iyi kazanacağını düşündüğü ürünün ekimine yöneliyor. Su sorunu ve olası riskleri dikkate alan ise sınırlı üretici var” dedi.

Sadece o ilde 2 milyon TL’nin altına ev satılıyor

Endeksa’nın oluşturduğu ‘Türkiye’de konut piyasası analizleri’ raporunda, ortalama konut fiyatı 4 milyon 89 bin TL olarak belirlendi. Raporda ortalama konut fiyatının 2 milyon TL’nin altında kaldığı tek bir şehir yer alıyor.

‘Konak aşkı’, tasarruf dinlemedi

Kamuda Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kağıt üzerinde kaldı. İktidar ‘İtibardan tasarruf olmaz’ dedi.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Turizm Bakanları Erzurum’da bir araya geldi

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 6. Turizm Bakanları Toplantısı (EİT 2025), Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ev sahipliğinde, üye ülke temsilcilerinin katılımıyla Erzurum’da gerçekleştirildi.

Yaz sezonu yaklaşırken dolandırıcılar harekete geçti: Araç kiralarken bunlara dikkat!

Tüm Oto Kiralama ve Mobilite Kuruluşları Derneği (TOKKDER) Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Yaşa, günlük ve kısa dönem araç kiralamalarında yaşanan tüketici mağduriyetlerine dikkati çekerek, “Yurt çapında tanınan ve ana iş alanı araç kiralama olan kurumsal markaların tercih edilmesi, gerek kiralama sürecinde gerekse sonrasında tüketicilerin sorunsuz ve memnuniyet verici hizmet almasını sağlayacaktır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir