Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Turizm Bakanları Erzurum’da bir araya geldi

EİT Turizm Bakanları Erzurum’da Buluştu

Erzurum, 2025 yılı EİT Turizm Başkenti olarak seçildi ve şehirde düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 6. Turizm Bakanları Toplantısı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un moderatörlüğünde gerçekleşti. Toplantıda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İran, Türkmenistan, Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Pakistan, Tacikistan, Özbekistan ve Türk Devletleri Teşkilatı gibi ülkelerden bakanlar ve yetkililer bir araya geldi.

Bakan Ersoy, toplantıda yaptığı konuşmada, EİT’in ekonomik ve kültürel anlamda önemli bir platform haline geldiğini vurgulayarak, EİT bölgesinin 500 milyonluk nüfusu ve 8 milyon kilometrekarelik coğrafyasıyla dikkat çektiğini belirtti. Turizmin, EİT ülkeleri için hem ekonomik hem de kültürel açıdan büyük bir önem taşıdığını söyleyen Ersoy, bölgenin yaklaşık 90 UNESCO Dünya Mirası Alanı’na ev sahipliği yaptığını ve 2019 yılında 90 milyon ziyaretçi ağırladığını dile getirdi.

Bakan Ersoy ayrıca, Erzurum’un turizm alanındaki potansiyeline ve şehirde düzenlenen etkinliklere de değindi. Snowboard Dünya Kupası, Erzurum Gastronomi Festivali, Geleneksel Türk Sporları Festivali ve Palandöken Ekonomik Forumu gibi büyük organizasyonların, Türkiye’nin EİT’e verdiği önemi gösterdiğini ifade etti. Ayrıca, Pakistan’ın Lahor kentinin 2027 yılı EİT Turizm Başkenti olarak seçildiğini duyurdu.

Toplantı, bakanlar ve heyet başkanlarının katıldığı aile fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Related Posts

Fethi Gürer: ‘Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması. Çiftçilerin üretim tercihlerine baktığımızda, yüzde 74’ü alıştığı ürünü, yüzde 30’u ise satışı hızlı olan ürünü ekiyor. Yüzde 30’u da daha iyi kazanacağını düşündüğü ürünün ekimine yöneliyor. Su sorunu ve olası riskleri dikkate alan ise sınırlı üretici var” dedi.

Sadece o ilde 2 milyon TL’nin altına ev satılıyor

Endeksa’nın oluşturduğu ‘Türkiye’de konut piyasası analizleri’ raporunda, ortalama konut fiyatı 4 milyon 89 bin TL olarak belirlendi. Raporda ortalama konut fiyatının 2 milyon TL’nin altında kaldığı tek bir şehir yer alıyor.

‘Konak aşkı’, tasarruf dinlemedi

Kamuda Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kağıt üzerinde kaldı. İktidar ‘İtibardan tasarruf olmaz’ dedi.

Yaz sezonu yaklaşırken dolandırıcılar harekete geçti: Araç kiralarken bunlara dikkat!

Tüm Oto Kiralama ve Mobilite Kuruluşları Derneği (TOKKDER) Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Yaşa, günlük ve kısa dönem araç kiralamalarında yaşanan tüketici mağduriyetlerine dikkati çekerek, “Yurt çapında tanınan ve ana iş alanı araç kiralama olan kurumsal markaların tercih edilmesi, gerek kiralama sürecinde gerekse sonrasında tüketicilerin sorunsuz ve memnuniyet verici hizmet almasını sağlayacaktır” dedi.

Zirai dondan etkilenene destek

DenizBank, zirai dondan etkilenen üreticilerin faaliyetlerini güvence altına almak amacıyla bir dizi finansal çözümü hayata geçirdi.

IMF’den Türkiye ekonomisine ilişkin açıklama! Dikkat çeken büyüme vurgusu

Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer, Türkiye ekonomisinin büyüme performansında geçen yılın ikinci yarısındaki güçlü ivmenin etkisinin görüldüğü ve bunun da ülkenin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yukarı yönlü revize edilmesini sağladığını ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir