İşte Türkiye’de eleman bulmakta en çok zorlanılan meslek

İŞKUR Raporuna Göre En Fazla Eleman İhtiyacı Olan Meslekler Belli Oldu

Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) “2024 Türkiye İşgücü Piyasası Araştırma Raporu”na göre, eleman temininde en fazla zorluk çekilen meslekler arasında garsonluk, dikiş makineciliği ve kaynakçılık ilk sıralarda yer alıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ülkenin üreten ve istihdam olanaklarını genişletmeyi hedeflediğini belirterek, politikalarını bu doğrultuda şekillendirdiklerini sosyal medya hesabından duyurdu.

86 BİN İŞ YERİYLE GÖRÜŞME YAPILDI

Bakan Işıkhan, İŞKUR tarafından hazırlanan 2024 İşgücü Piyasası Araştırması sonuç raporlarının yayımlandığını ve 2 kişi üzeri istihdam sağlayan 86 bin iş yeriyle görüşme gerçekleştirdiklerini açıkladı. En fazla iş gücü ihtiyacının imalat sektöründe olduğunu belirten Işıkhan, 20 ve üzeri çalışanı olan iş yerlerinde yüzde 29,7 oranında açık iş bulunduğunu dile getirdi.

EN ÇOK AÇIK İŞİN BULUNDUĞU MESLEKLER

İŞKUR raporuna göre, en fazla açık işin bulunduğu meslekler arasında garsonluk, dikiş makineciliği, satış danışmanlığı, temizlik görevliliği, gazaltı kaynakçılığı, kasiyerlik, paketleme ve konfeksiyon işçiliği ile yük ve yolcu taşımacılığı şoförlükleri yer alıyor. Eleman temininde en çok zorluk çekilen mesleklerin başında garsonluk gelirken, onu dikiş makineciliği, kaynakçılık, temizlik görevliliği, sıvacılık, satış danışmanlığı, yük ve yolcu taşımacılığı şoförlüğü ve gazaltı kaynakçılığı takip ediyor.

GELECEĞİN MESLEKLERİ BELİRLENDİ

Raporda, geleceğin meslekleri olarak öne çıkması beklenen alanlar arasında yazılım ve inşaat mühendislikleri, yapay zeka, e-ticaret ve bilişim uzmanlıkları, yapay zeka geliştiriciliği, dil ve konuşma terapistliği ile CNC operatörlüğü yer alıyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Erdem Aksoy – Ekonomi

Related Posts

MEB, milli eğitim müdürlükleri yönetmeliğinde ÖMY ile TYMM’ye yönelik düzenleme yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği’nde değişiklik yaptı. Bakanlık yönetmelikte yaptığı değişikliklerle milli eğitim müdürlüklerine Öğretmen Meslek Yasası’yla (ÖMY) getirilen Milli Eğitim Akademisi’ni eklerken; eğitim kurumlarında din ve ahlâk eğitim-öğretimini geliştirmek ve yaygınlaştırma görevi de getirildi.

Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği, Resmi Gazete’de

Milli Eğitim Bakanlığı, ‘Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği’nin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini açıkladı.

EGM 114. dönem Özel Güvenlik Görevlisi sınav sonuçları açıklandı mı? EGM 114. dönem Özel Güvenlik Görevlisi sınav sonuçları nasıl sorgulanır?

114. dönem ÖGG Temel Eğitim ve 90. Yenileme Eğitimi Sınavına katılan adaylar sonuçlara yoğunlaştı. Peki, EGM 114. dönem Özel Güvenlik Görevlisi sınav sonuçları açıklandı mı? EGM 114. dönem Özel Güvenlik Görevlisi sınav sonuçları nasıl sorgulanır?

2025 DGS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? 2025 DGS ne zaman?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), ÖSYM tarafından her sene düzenleniyor. Sınava katılarak başarılı olan adaylar ön lisans eğitimlerini dört yıla tamamlama şansı elde ediyor. Peki, 2025 ÖSYM DGS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? 2025 DGS ne zaman?

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı pazar günü yapılacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı’nın (2025-HMGS/1) 27 Nisan Pazar günü planlandığı şekilde gerçekleştirileceğini açıkladı.

İki ilde deprem nedeniyle eğitime ara

Tekirdağ ve Kocaeli Valiliği, İstanbul’da meydana gelen depremler nedeniyle 24 Nisan Perşembe günü okulların tatil edildiğini açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir