Posta Gönderileri Rekor Kırdı

2024 Yılı Posta Sektörü Raporuna Göre Haberleşme ve Kargo Gönderileri Rekor Kırdı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yayımlanan 2024 yılı ikinci yarısına ilişkin Türkiye Posta Sektörü Pazar Verileri Raporu’nu değerlendirerek, sektördeki gelişmeleri açıkladı. Bakan Uraloğlu, 2024 yılında taşınan haberleşme gönderilerinin 269,4 milyona, posta kargosu miktarının ise 1,38 milyarı aşarak tüm zamanların rekorunu kırdığını belirtti.

Bakan Uraloğlu, posta sektöründe faaliyet gösteren yetkilendirilmiş 52 hizmet sağlayıcıya 25’i ulusal, 37’si yerel olmak üzere toplamda 62 yetkilendirme verildiğini aktardı. Ayrıca, Türkiye genelinde 10,992 posta acente ve şubenin hizmet verdiğini, bu acente ve şubelerin büyük çoğunluğunun İstanbul, Ankara ve İzmir’de yer aldığını vurguladı.

Bakan Uraloğlu, 2024 yılı ikinci yarısında gerçekleşen posta trafiği ve hacmi hakkında da bilgi verdi. Haberleşme gönderilerinin 269,37 milyona ulaştığını ve posta kolisi/kargosu miktarının da 1,38 milyarı aşarak rekor kırdığını açıkladı. Ayrıca, e-ticaret hacminin artmasıyla posta sektöründe sürekli bir artış trendi olduğunu belirtti.

Bakan Uraloğlu, posta kolisi/kargosu gönderilerinde teslimat süresi konusunda da bilgi vererek, gönderilerin yüzde 80’inin kabul edildiği günden sonraki iki gün içinde teslim edildiğini ifade etti. Ayrıca, posta hizmet sağlayıcılarının sektöre toplamda 12,7 milyar lira yatırım yaptığını ve bu yatırımların posta trafiğinin artışını desteklediğini belirtti.

Related Posts

Fethi Gürer: ‘Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması. Çiftçilerin üretim tercihlerine baktığımızda, yüzde 74’ü alıştığı ürünü, yüzde 30’u ise satışı hızlı olan ürünü ekiyor. Yüzde 30’u da daha iyi kazanacağını düşündüğü ürünün ekimine yöneliyor. Su sorunu ve olası riskleri dikkate alan ise sınırlı üretici var” dedi.

Sadece o ilde 2 milyon TL’nin altına ev satılıyor

Endeksa’nın oluşturduğu ‘Türkiye’de konut piyasası analizleri’ raporunda, ortalama konut fiyatı 4 milyon 89 bin TL olarak belirlendi. Raporda ortalama konut fiyatının 2 milyon TL’nin altında kaldığı tek bir şehir yer alıyor.

‘Konak aşkı’, tasarruf dinlemedi

Kamuda Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kağıt üzerinde kaldı. İktidar ‘İtibardan tasarruf olmaz’ dedi.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Turizm Bakanları Erzurum’da bir araya geldi

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 6. Turizm Bakanları Toplantısı (EİT 2025), Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ev sahipliğinde, üye ülke temsilcilerinin katılımıyla Erzurum’da gerçekleştirildi.

Yaz sezonu yaklaşırken dolandırıcılar harekete geçti: Araç kiralarken bunlara dikkat!

Tüm Oto Kiralama ve Mobilite Kuruluşları Derneği (TOKKDER) Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Yaşa, günlük ve kısa dönem araç kiralamalarında yaşanan tüketici mağduriyetlerine dikkati çekerek, “Yurt çapında tanınan ve ana iş alanı araç kiralama olan kurumsal markaların tercih edilmesi, gerek kiralama sürecinde gerekse sonrasında tüketicilerin sorunsuz ve memnuniyet verici hizmet almasını sağlayacaktır” dedi.

Zirai dondan etkilenene destek

DenizBank, zirai dondan etkilenen üreticilerin faaliyetlerini güvence altına almak amacıyla bir dizi finansal çözümü hayata geçirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir