TEMU kapatılacak mı? Ticaret Bakanlığı’ndan yanıt geldi

TEMU, 2024 Yılında Türkiye Pazarına Giriş Yaptı!

Temu, giyimden ev eşyasına kadar geniş bir ürün yelpazesini uygun fiyatlarla sunarak 2024 yılında Türkiye pazarına adım attı. Kısa sürede dikkatleri üzerine çeken Temu, binlerce ürünü kullanıcılarına indirimli ve ucuz bir şekilde sunmaktadır. Bu durum, pek çok e-ticaret şirketini endişeye sürüklemiştir.

TEMU’ya Yönelik İddialar ve Ticaret Bakanlığı Açıklaması

TEMU’ya dair ortaya atılan birçok iddiadan biri de platformun kapatılacağı ve erişiminin engelleneceği yönündeydi. Mynet, bu iddiaları Ticaret Bakanlığı’na sordu ve Bakanlık söz konusu iddialara açıklık getirdi. Bakanlık, TEMU’nun kapatılacağı yönündeki iddiaları yalanlayarak bu konuda herhangi bir planlarının bulunmadığını belirtti.

TEMU’nun Piyasada Yarattığı Etki

TEMU’nun piyasada kısa sürede büyük ilgi görmesinin en büyük sebebi, uygun fiyatlı ürünler sunmasıdır. Ayrıca kısa süreli kargo teslimatı da kullanıcıları cezbeden bir diğer özelliktir. Aliexpress gibi uygun fiyatlarıyla bilinen diğer bir platformu geride bırakarak Türkiye’de dikkatleri üzerine çeken TEMU’ya, alışveriş limiti getirilmişti. Maksimum harcama limiti bin 50 TL olarak belirlenen TEMU’ya dair yeni iddialar ortaya atıldı ancak Ticaret Bakanlığı bu iddiaları yalanladı.

Ticaret Bakanlığı’nın Yurt Dışı Firmalara Yönelik Yeni Kararı

Ticaret Bakanlığı, Türkiye pazarında yer alan yurt dışı merkezli firmalar için yönetmelik değişikliği yaparak yeni yükümlülükler getirmişti. Yeni karara göre yurt dışı kaynaklı satış yapan firmaların Türkiye’de temsilci bulundurması zorunlu hale getirildi. TEMU henüz bu yükümlülüğü yerine getirmediği için kapatılacağı yönündeki iddialar ortaya atıldı ama Ticaret Bakanlığı bu iddiaları yalanladı.

Related Posts

Fethi Gürer: ‘Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması. Çiftçilerin üretim tercihlerine baktığımızda, yüzde 74’ü alıştığı ürünü, yüzde 30’u ise satışı hızlı olan ürünü ekiyor. Yüzde 30’u da daha iyi kazanacağını düşündüğü ürünün ekimine yöneliyor. Su sorunu ve olası riskleri dikkate alan ise sınırlı üretici var” dedi.

Sadece o ilde 2 milyon TL’nin altına ev satılıyor

Endeksa’nın oluşturduğu ‘Türkiye’de konut piyasası analizleri’ raporunda, ortalama konut fiyatı 4 milyon 89 bin TL olarak belirlendi. Raporda ortalama konut fiyatının 2 milyon TL’nin altında kaldığı tek bir şehir yer alıyor.

‘Konak aşkı’, tasarruf dinlemedi

Kamuda Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kağıt üzerinde kaldı. İktidar ‘İtibardan tasarruf olmaz’ dedi.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Turizm Bakanları Erzurum’da bir araya geldi

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 6. Turizm Bakanları Toplantısı (EİT 2025), Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ev sahipliğinde, üye ülke temsilcilerinin katılımıyla Erzurum’da gerçekleştirildi.

Yaz sezonu yaklaşırken dolandırıcılar harekete geçti: Araç kiralarken bunlara dikkat!

Tüm Oto Kiralama ve Mobilite Kuruluşları Derneği (TOKKDER) Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Yaşa, günlük ve kısa dönem araç kiralamalarında yaşanan tüketici mağduriyetlerine dikkati çekerek, “Yurt çapında tanınan ve ana iş alanı araç kiralama olan kurumsal markaların tercih edilmesi, gerek kiralama sürecinde gerekse sonrasında tüketicilerin sorunsuz ve memnuniyet verici hizmet almasını sağlayacaktır” dedi.

Zirai dondan etkilenene destek

DenizBank, zirai dondan etkilenen üreticilerin faaliyetlerini güvence altına almak amacıyla bir dizi finansal çözümü hayata geçirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir